Yachting Club Bree vzw

Home > Berichten

Berichten

Blauwalg
Vanaf 30 juli 2022 is er een verbod uitgevaardigd door de Vlaamse Waterwegen om te waterskiën op de Zuid-Willemsvaart. Wij houden u verder op de hoogte wanneer het weer terug kan.

Zomer 2022
Er verschijnen ook regelmatig andere speedbootjes die niet van onze club zijn. Wees daarom altijd voorzichtig. Zij kennen niet altijd de regels. Haal ook steeds uw gele vlag uit als een skiër in het water ligt.

Inschrijving2022
Inschrijvingen kunnen weer online gebeuren vanaf 15 april voor het seizoen 2021.

 

Inschrijving in 2021
Inschrijvingen kunnen weer online gebeuren vanaf 15 april voor het seizoen 2021.

 

Poetsdag 1 juni 2020: uitgesteld.De poetsdag van 1 juni wordt uitgesteld tot nader bericht. Dit in verband met de coranamaatregelen om de eigen bubbels te handhaven.

 

Recreatievaart toegelaten vanaf 4 mei 2020

Wij kregen het nieuws dat vanaf 4 mei tot en met 10 mei 2020 voor watersport en pleziervaart de volgende maatregelen van toepassing zijn:

  • Pleziervaart is toegestaan binnen het kanaal- of rivierpand waarin de thuishaven gelegen is. Dit betekent dat pleziervaartuigen niet geschut worden.
  • Het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan pleziervaartuigen en het vaarklaar maken van pleziervaartuigen is toegestaan.
  • Het verhuren en andere vormen van recreatie is niet toegestaan.
  • Watersport is toegelaten, inclusief het gebruik van motorboten die noodzakelijk zijn voor het beoefenen van de watersport.

Bovenstaande regelingen zijn van toepassing voor zoverre deze activiteiten geen fysieke contacten impliceren, alleen of in het gezelschap van personen die onder hetzelfde dak wonen en/of in het gezelschap van maximum twee, steeds dezelfde, andere personen, met respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon. Dat wil zeggen dat indien de co-piloot korterbij zit, het iemand moet zijn uit eigen huis.

Er mogen geen tafels buitengezet worden en in groep bij elkaar zitten blijft nog steeds verboden. Enkel drank mag uit de koelkast gehaald worden. De doucheruimte blijft verboden. Iedereen zorgt voor voldoende ontsmettingsgel en gebruikt dit iedere keer bij het openen of het sluiten van deuren, het nemen van drank of het gebruik van de toilet. Iedereen gebruikt zoveel mogelijk eigen materiaal. Indien toch clubmateriaal gebruikt wordt, moet voor- en na zoveel mogelijk ontsmet worden. Zelf desinfecterend middel meebrengen!

Er mogen ook maar steeds enkele mensen in het clublokaal aanwezig zijn, steeds op voldoende afstand van elkaar.

De regel is steeds: afstand houden en telkens desinfecteren !

Indien u onderweg aangehouden wordt, toon uw lidkaart van Yachting Club Bree vzw. Dit geeft u het recht om onderweg te zijn naar uw sportbeoefening. Leden die zich reeds ingeschreven en betaald hebben, krijgen eerstdaags hun lidkaart.

 

Overlijden van ere-bestuurslid Henri Bongaerts 9 april 2020

Henri Bongaerts

Met spijt moeten wij u het overlijden berichten van ons ere-bestuurslid Henri Bongaerts. Hij was al een tijdje ziek. Hij behoorde tot de medestichters van Yachting Club Bree en was tot 2009 bestuurslid. Hij werd geboren in Opitter op 3 september 1936 en is op 9 april 2020 van ons heengegaan.
Hij was een zeer minzaam man die altijd een vriendelijk woordje voor iederaan klaar had. Altijd erg begaan met de club. Ieder jaar, zolang als het mogelijk was, bracht hij een bezoekje aan de club om dan enkele uurtjes te kunnen genieten en te babbelen met de andere leden. Yachting Club Bree lag hem zeer nauw aan het hart. In het verleden heeft hij erg bijgedragen door het plaatsen van de slipway, de beton rondom, het zorgen van een container, ... Hij was een erg actief bestuurslid en wij blijven hem daarvoor erg dankbaar.

Wij bieden aan heel de familie, zijn vrouw Mia, de kinderen Marco en Marleen, de kleinkinderen Sarah en Bianca, en familie onze deelneming aan en wensen hen veel sterkte in deze zo al moeilijke coronatijd.

 

Poetsdag: pinkstermaandag 10 juni 2019
Wij vragen uw aanwezigheid van 10 tot 13u

 

11 november 2018
Dank aan alle helpers van de Sinterklaasintocht.
Foto's staan onder het fotoboek.

 

Te koop: Speedboat  met  trailer. (reeds verkocht)
Een lid van yachting Club Bree verkoop zijn boot.
Boot is een Piranha Baghera met een buitenboord van 60 pk. Met alles in perfecte staat.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met dhr. Castelijns, gsm +32 476 23.56.30. Vraagprijs is 7.000 euro
Piranha

Op zaterdag  10 november 2018 is de inhaling van Sinterklaas. Wij vragen leden om te varen en om te helpen in het clublokaal.

 

Onze barbecue gaat door op zaterdag 29 september. Inschrijven via Doodle of bij de secretaris.

 

 

Nieuwe leden in onze club (30/5/2018)

We verwelkomen twee nieuwe families in onze club:

  • Familie Castelijns (Christiaan, Linda, Kimberley)
  • Familie Vandevenne (Lieven, Patsy, Kato, Floor)
We heten hen harte welkom !Welkom on board

 

Mathieu Thijs havenmeester in Bocholt (10/4/2017).
De nieuwe Jachthaven is onlangs geopend in Bocholt. Mathieu Thijs is er de nieuwe havenmeester. We wensen hem alvast veel succes in zijn nieuwe job.

 Jachthaven Bocholt

 

 

 

19 januari 2017:  Overlijden van Harie Brouwers, vader van Christel Brouwers.

Op 19 januari overleed Harie Brouwers, de vader van Christel Brouwers. Hij was 91 jaar oud. Wij bieden Christel, Jos, Jeff en de hele familie onze oprechte deelneming aan.

Harie Brouwers

 

 

 

 

 

27 mei 2016: Overlijden van vader van bestuurslid Marc Geerkens

Op 27 mei overleed de vader van ons bestuurslid Marc Geerkens, tevens de grootvader van Lennert en Denise. Hij was 87 jaar oud. Hij was de oprichter van  LG Lambert Geerkens, tevens lid van VKW en Golfclub Spiegelven. Ook was hij ridder in de Kroonorde.

Wij bieden Marc,  Denise en Lennert onze oprechte deelneming aan.

 

 

 

 

 

 

Poetsdag 1 mei 2016

Wij vragen zoveel mogelijk vrijwilligers voor onze poetsdag van 1 mei. Deze zal doorgaan van 10 tot 13u.

Poetsdag 2016

 

 

 

1 april 2016: Vader van Anny Baeten overleden

Jef Baeten

 

Op vrijdag 1 april overleed de vader van ons lid Anny Baeten. Hij werd 96 jaar oud. Hij wordt begraven op donderdag 7 april in de kerk van Gerdingen.

Wij bieden Anny onze oprechte deelneming aan. 

 

 

 

 

 

Lidgeld 2016

Ook voor 2016 blijft het lidgeld ongewijzigd.
Voor meer informatie logt u best in met uw persoonlijke login.

 

Algemene Vergadering op vrijdag 15 april 2016

Wij verwachten u allen op de algemene vergadering van vrijdag 15 april. Vanaf 19u kan u uw lidmaatschap in orde maken.
Om 20u evalueren we 2015 en hebben we een kleine vooruitblik op ons programma van 2016.

 

19 juni 2015 -  Welkom aan de familie Buys

De familie Buys heeft zich ingeschreven als nieuw lid bij Yachting Club Bree.  Zij zijn met drieën: Michel,  Sylwia en Gabriel.  Zij zijn van harte welkom in de club. Eigenlijk is Michel al een oud-gediende, want hij was met zijn familie (Jacques en Albertina Buys-Heynickx) reeds lid tot 2005. Ze wonen in Reppel.

 

18 juni 2015 -  Welkom aan de familie Bergamin
Familie Bergamin

Wij hebben er nieuwe leden bij: wij heten de familie Bergamin van harte welkom bij Yachting Club Bree.  Eric en zijn vrouw Barbara hebben nederlandse roots, maar wonen in Neeroeteren en willen graag met hun boot wat tochtjes maken en hebben hiervoor Bree als vertrekbasis uitgekozen. 

 

18  juni 2015 -  Tess

Op donderdag 18 juni in de voormiddag werd Tess geboren. Tess is de dochter van de fiere ouders en tevens leden van YCB, Ine Gielen en Barry Verkoeyen. Tess woog 2,7kg bij de geboorte en zij meet 45,5 cm.

Wij wensen hen van harte proficiat!

 Geboortekaartje van TessFoto Tess

 

 

 17 mei 2015 - alle documenten zijn verstuurd.

Alle documenten voor het lidmaatschap van 2015 zijn verstuurd, alle leden gaan deze ten laatste dinsdag 19 mei allemaal in de bus gekregen hebben. Zoniet even een mailtje doen naar de secretaris.

 

 

Vrijdag 1 mei 2015:  dank aan de poetsers

Poetsdag 2015

Op vrijdag 1 mei waren weer heel wat mensen paraat om te komen helpen poetsen. Hartelijk dank aan iedereen! Dit jaar stond het gewone onderhoud op het programma:  opruimen van containers, klink van deur hersteld, koord aan de deur gemaakt, opruimen van het clublokaal, het poetsen ervan, buitenkant clublokaal afspuiten, ramen zemen, gras maaien, kaai onderhouden, onkruid wieden,  slipway zuivermaken,  slot van slibway hersteld,  alle banden en bananen nagekeken, hersteld en gevuld met lucht, ....  te veel om op te noemen.

Op enkele uurtjes was alles weer tip top in orde. Het is waar dat vele handen licht werk maken. Hier hebben we dan weer een heel seizoen plezier van!  Nog eens bedankt allemaal!

 Klik op de foto of klik hier om meer foto's te zien. (klik op play om ze allemaal te bekijken)

 

 

27 februari 2015: geboorte Fenna Cillen.

Vince en FennaBij voorzitter Bert Cillen en zijn echtgenote Sabine Clijsters kwam een tweede spruit : Fenna Cillen. Wij wensen hen van harte proficiat met hun dochtertje die geboren werd op 27 februari 2015.

 

 

 

 29 juli 2014 : geboorte Noëmi Creemers

Op 29 juli 2014 werd ons lid, Mark Creemers, de trotse vader van Noëmi. We wensen hem en zijn vrouw van harte proficiat!We kijken er natuurlijk naar uit dat ze later lid zal worden van Yachting Club Bree !

 

 

25 maart 2015 : In memoriam René Strauven.

René StrauvenOp woensdag 18 maart 2015 overleed op 84-jarige leeftijd een van de grote bezielers  en ere-bestuurslid van Yachting Club Bree vzw,  dhr. René Strauven. Hij sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid.

René was één van de grote pioniers van Yachting Club Bree. Hij was een grote bezieler  die in de jaren 70 met enkele vrienden de watersportvereniging oprichtte. Dit werd officieel bekrachtigd door een vzw in 1980.

Hij was een groot bezieler die zowel kameraadschappelijk, als financieel een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan onze club, waar we tot op vandaag nog steeds de vruchten van dragen. Wij zijn hem dan ook erg erkentelijk voor zijn bijdrage.  Ziehier het afscheidskaartje.

 

 

Examen vaarbewijs

Inschrijvingen kan u doen via deze link:  examen stuurbrevet.

Een examen kost 75,00 €.  Vanaf dit jaar is het “Examen Stuurbrevet”  voor de pleziervaart  doorlopend op volgende adressen:

  • in Antwerpen: Posthoflei 5, 2600 Berchem op maandag en donderdag
  • in Brussel: Vooruitgangstraat 56; 1210 Brussel op donderdag en vrijdag (vanaf maart/april 2015).

Inschrijven gebeurt via www.waterski.be. Het handboek “Leidraad voor het Stuurbrevet” is onmisbaar om het examen voor te bereiden en kost 28€. Er bestaat ook een CD-rom  van 35€ ( beiden worden ook uitgeleend door de club). Er is geen enkele verplichting om een theoretische cursus te volgen.      

Meer info vindt u op www.mobilit.belgium.be of www.waterski.be.

Voor vragen van voorgaande jaren verwijs ik u naar de website van varen (www.varen.be) of klik hier voor een overzicht.

 

12/9/2015

Barbecue aan het clublokaal op zaterdag 12 september 2015.

Vanaf 18u

 Barbecue 2014

 

Gezinsdag 26 juli 2015

Tocht op zondag 26 juli 2015 naar Lanklaar.  Zie ook  rubriek "Jaaractiviteiten".

Gezinstocht

 

Melding controle van de vignetten door de scheepvaart.

11 april 2014 - De Scheepvaart nv meldt ons dat de scheepvaart vanaf 22 april 2014 op regelmatige basis de controle zal uitoefenen op het correct gebruik van het waterwegenvignet.  De meeste leden zullen het waterwegenvignet 2014 bij hun papieren in de bus hebben gehad of eerstdaags verkrijgen. Bijkomende vignetten zijn steeds verkrijgbaar via de secretaris.

De gehele inhoud van de brief kan u hier lezen: klik hier.

 

 
 
« vorige  |   boven  |   volgende »

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login